קריעת ניילון של בקבוקים בשבת כשיש בקבוק שכבר בחוץ

שאלה:

שלום,
אם בשבת יש לידי שישיית מים של עין גדי סגורה בניילון האם מותר לי לקרוע את הניילון כדי להוציא בקבוק? והאם אני יכול לעשות את זה אם במרחק כמה מטרים ממני יש בקבוקים אחרים שלא בתוך ניילון ופשוט אני מתעצל לקום ולקחת בקבוק אחר שנמצא מספר מטרים ממני? תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לפתוח את האריזה הזו, מן הסתם עדיף להמנע מכך כשאין צורך ואין טירחה לקחת בקבוק אחר.

מקורות:

ראה אחרות שבת פרק יב סעי' כג.