לימוד סמוך למנחה

שאלה:

שלום רב לרבנים
ראיתי במ"א (רלב, ס"ק ט) שאם התחיל סמוך למנחה קטנה יפסיק מיד : האם זאת אומרת שאם אני רוצה להתחיל ללמוד בתוך חצי שעה למנחה קטנה אסור לי ? וכל שכן אחר שהגיע הזמן ? לא ראיתי אנשים שנזהרים בזה !

תשובה:

שלום וברכה

בערוך השלחן שם ובקצות השלחן שם סי' כו עמדו על הערה זו, ותמהו על מה סומכים העולם שמתחילים ללמוד ולאכול כשהגיע זמן מנחה קטנה, וכתבו שכאשר יש לאדם זמן קבוע לתפילה, שבודאי לא ישכח, או שהוא נמצא בבית כנסת וכדומה ששומע את המתפללים וזה יזכיר לו – מותר.