קומקום-מיחם לשבת

שאלה:

מוכרים מוצר שנקרא קומקום מיחם. משמש ביום חול כקומקום ובשבת כמיחם. יש עליו הכשרים. האם יכול להיות בעיה במוצר הזה יותר ממיחם אחר?

תשובה:

אינני מכיר את המוצר, אבל אם זה בהכשר של המכון הטכנולוגי של הרב הלפרין אז  זה בסדר גמור, מדובר במכון ותיק שהיה מונחה על ידי גדולי תורה כמו הגרש"ז אויערבך ואחרים. בקומקום שבת שאינו תחת ההשגחה שלהם [אף שיש עליו השגחה כזו או אחרת], יש בעיות חמורות הן של טלטול גוף חימום לוהט – מוקצה של שלהבת, הן של אפשרות הורקת המים בשבת לגמרי מה שמביא לכיבוי של המכשיר האסור בשבת. ראה עוד כאן.

יום נעים.