חשש ריבית בניוד קווים

שאלה:

אני עובד בתחום סלולר .מחבר ומנייד קווי סלולר .זה הולך ככה שאנחנו מניידים את לקוח לצורך דוגמא מחברת פלאפון לסלקום תמורת זאת חברת סלקום אם לקוח ישאר לצורך דוגמא 6 חודשים נותן עמלה לסוכן .יש סוכנים שעבור זה נותנים מתנה ללקוח אם מנייד אצלם .אני חושב שהמתנה הזה זה סוג של ריבית שבעקיפין בכאילו עבור לקוח ינתן עמלה בעוד 6 חודשים ועצם שהלקוח ישאר בחברה תקופה הזה זה קרן ומתנה ללקוח זה ריבית שלו .רציתי לדעת מה דעת הרב על זה האם סוכנים שנותנים האלה נכשלים בריבית ?

תשובה:

שלום וברכה,

טוב שאתה שואל! בעולם העסקים יש הרבה מקרים של ריבית שאנשים לא מודעים שיש בעיה.

בשאלה שלך אין כל חשש ריבית. אתה נותן מתנה ללקוח כדי לגרור אותו לחברה שאליה הוא עבר. והמתנה היא ממך ולא מהחברה. החברה נותנת לך עמלה כשכר תיווך על כך שהבאת להם לקוח, ואין קשר בין החברה שנותנת לך עמלה למתנה שאתה נותן ללקוח, זה שני פעולות נפרדות לחלוטין.

בהצלחה ועסקים כשרים ומועילים.