מצלמת רכב מופעלת בשבת

שאלה:

היום ברכב חדשים יש מצלמה שכל מי שנוגע ברכב זה מצלם ושולח תמונה לפלפון
יש לאחרונה אני רואה במוצש שהוא שלח הודעות ותמונה שצולמה אוטמטי בשבת לפלפון
השאלה אם מערכת כזו צריך לנתק לשבת או שזה בעיה של מי שנגע ברכב בשבת שגורם לזה שיצלם וישלח

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאותו אדם שנוגע ברכב לא מודע לכך, ולא רוצה בכך, אין בזה כל איסור, מדובר במתעסק בעלמא, בדבר שלא ניחא ליה כלל, ואולי גם בספק פסיק רישא,  לא בכל נגיעה בכל מקום יש צילום וכל זה לדעת רוב הפוסקים באיסור דרבנן בעלמא [ובכלל זו שאלה זו אינה שונה מהותית מכל מצלמות האבטחה המפוזרות בכל קרן רחוב שכבר הארכנו בדינם פעמים רבות כאן באתר]. אין חובה לכבות את המצלמה, אמנם אם זה לא נחוץ מאוד, המחמיר תבוא עליו הברכה.