גימגום בתפילה / נישוק מזוזה

שאלה:

הרב שלום וערב טוב!
1. אדם שסובל מגימגום, השאלה בתפילה לדוגמא את המילה בשבתך הוא אומר בשב עוצר 4 שניות ומסיים תך השאלה האם זה בסדר כי שמעתי שאסור לעשות את זה שזה משנה את המשמעות?
2. האם את המזוזה בכניסה לבית והחדר האם זה בסדר לנשק ישירות בפה מבלי לשים את היד ולנשק את היד? האם מי שמנשק בפה זו אותה מעלה כמו ששים את היד על המזוזה ומנשקים את היד?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכך אתה מדבר, זה בסדר גמור, איך שיוצא לך זה נפלא ביותר.

מותר בהחלט לנשק מזוזה בפה, רק לפעמים זה לא טוב מבחינת חיידקים, וכיון שהמנהג המקורי הוא להניח את היד, הייתי מעדיף את זה.

בהצלחה רבה מאוד.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מזוזה סימן רפה סעיף ב

י"א כשאדם יוצא מן הבית יניח ידו על המזוזה (מהרי"ל שם ומוכח בעבודת כוכבים דף י"א), ויאמר: ה' ישמר צאתי וכו' (במדרש). וכן כשיכנס אדם לבית, יניח ידו על המזוזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1