חלב שנגע בפסטה שחוץ לרוטב

שאלה:

שלום! אשמח לעזרת הרבנים:
-אתמול אכלתי פסטו מהקופסא, והשתמשתי בכף שהיו עליה שאריות של קוטג'.

-היום הכנתי פסטה פרווה בכלי בשרי שעברו עליו רק 23 שעות מאז שבושל בו בשר ולא יממה מלאה.
-לא שמתי לב והוספתי על השכבה העליונה של הפסטה (מבלי לערבב) את הפסטו עם קצת נגיעות קוטג'.
כל הפסטו נשאר למעלה נשאר למעלה ולא התערבב כולו בפסטה, סליחה על התיאור המורכב.
מה דין הפסטה ומה דין הסיר הבשרי?
תודה!

תשובה:

כיון שהפסטה היא בעצם חתיכות ללא רוטב העומדות זו על גבי זו, מה שנגע בחלבי בעצמו נאסר, ומה שמתחת נאסר רק כדי נטילה כלומר שני ס"מ. לסיכום, אם תוריד את השכבה העליונה של הפסטה ותזרוק, כל מה שנוגע בפסטו וגם קצת מתחת לזה, השאר כשר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' צב סעי'  ובש"ך שם ס"ק ג.