להפחית שמן בנרות שבת

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אני ספרדייה, נוהגת להדליק נרות שבת בשמן זית, הנרות נשארים דלוקים זמן רב (בערך 2-4 שעות) לאחר סיום הסעודה, כך זה כבר שנים, חוששת שזה בל תשחית, האם אני יכולה להפחית ולשים שמן בכמות של חצי ממה שאני שמה וזה עדיין יידלק עד סיום הסעודה? האם צריך לעשות התרת נדרים אם עוברים לכמות קטנה יותר של שמן בנרות שבת? (משתמשת בשמן זית למאכל). תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה ממש לא בל תשחית, זה כבוד השבת וזה נהדר.

שנית, מותר להפחית ובלבד שיהיה דלוק עד לסוף הסעודה ואין בזה חשש נדר.

ברכה והצלחה.