גיור

שאלה:

שלום כבוד הרב, בן הזוג שלי מתכנן לעבור גיור, ורצינו לדעת אם הוא מחויב לשנות את שם המשפחה שלו או את השם הפרטי שלו.
תודה רבה.

תשובה:

אין כל חיוב לשנות שם, לגבי שם משפחה אין כלל נושא ביהדות, לגבי השם הפרטי נהגו כן להקרא בשם יהודי בשעת הגיור.

חשוב לדעת שני דברים:

1. גיור אמת הוא רק כזה שיש בו קבלת מצוות, גיור ללא קבלת מצוות מלאה אין בו ממש ואין בו שום תוקף על פי ההלכה היהודית, ולכן הוא צריך לקבל עליו את קיום המצוות.

2. כל עוד הוא לא התגייר ואתם לא נשואים כדת משה וישראל, אסור לכם לגור יחד ובודאי שלא לקיים יחסים וכיוצא בזה.

בהצלחה רבה מאוד ובשורות טובות.

שבת שלום.