על הנופלים במלחמה אומרים הי"ד?

שאלה:

על הנופלים במלחמה אומרים הי"ד
הבעיה שמתוך הנופלים לצערנו יש כאלה שנופלים מאש כוחתנו בטעות במלחמה רח"ל
השאלה שאומרים על כל הנופלים השם ינקום דמם זה לא לקלל יהודי?

תשובה:

בודאי שלא!

כל מי שנהרג במלחמה, גם אם חלילה הוא נהרג מנאש כוחותינו, דמו בראש אויבינו! הרי מי גרם לאותו חייל לירות או להפגיז? וכי הוא רוצה לסכן את חבריו? האויבים שלנו גרמו לכך, ואין כל עוולה בידו, הכל באשמת אויבינו ומי יתן וינקום מהם ה' את נקמת דם עבדיו ויביא שלום ושמחה לארץ הזאת.

בשורות טובות.