יחסי אישות לאחר משקה שכר

שאלה:

שלום, ראיתי בהלכה שאסור לשמש מיטתו כשהוא שיכור, השאלה היא במידה ואדם שתה הרבה משקה משכר, מהי הבדיקה הנכונה כדי לדעת אם הוא נחשב לשיכור ואסור לו
לשמש מיטתו, האם זה כמו בפורים עד שלא יבחין בין ארור המן לברוך מרדכי, או אולי זה כמו לעניין תפילה שיבדוק בעצמו אם היה עומד כך לפני מלך בשר ודם
תודה.

תשובה:

נראה שיותר דומה לתפילה, שיהיה יכול לעמדו ולשוחח בכובד ראש ולהתנהל כהרגלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחרי סעודת ליל שבת שחיסלו בקבוק או שנים וכבר מתנדנדים בדרך למיטה. אבל לא שוכחים כמובן שזה ליל שבת = ליל עונה! מה הפיתרון?

  2. אני לא רואה טעם לחסל בקבוקיםן בליל שבת בצורה שגורמת להם להיראות כך, לא ראינו אצל רבותינו שהשתכרו בסעודת שבת. שותים כוס יין זה בסדר.