האם מותר להניח חנוכיה אחת ע"ג חנוכיה שניה

שאלה:

השלום הברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

עניין אותי להבין האם יש מניעה להניח "אקווריום" אחד עם חנוכיה בו ע"ג אקווריום נוסף.

זה כמובן, בדיון תיאורתי שכזה, בו אין מקום אחר לשני פלונים שחייבים בברכה, וגם אין הסתייגות בין א' ל-ב' של מי תהיה ע"ג של מי.

תודה רבה ובכלל זה קודם על נחת הרוח מרגשת שמטה תורתכם מביא בעמלו על עם ישראל, בגילוי ישועה והצלחה.

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז שכמה אנשים מדליקים באותו בית, ולא חששו שמא לא יהיה ניכר שההדלקה היא של שנים ולא ידעו את מנין הימים הנכנסים והיוצאים, אפשר גם להניח בית חנוכיה אחד על גבי השני. וכך נהוג בכל הישיבות.