מסיבה בתקופה הנוכחית

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם זה בסדר ללכת למסיבת יום הולדת של חברה בתקופה הנוכחית (יש לציין באזור המרכז).
מצד אחד אני מרגישה קצת נקיפות מצפון ומצד שני אני מרגישה שאני ממש צריכה את זה לעצמי..
אשמח לקבלת תשובה מהירה אם זה אפשרי.תודה רבה,תבורכו.

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור ללכת, ככלל זה לא הזמן למסיבות אבל מרגישים צורך נפשי ממשי, או שזה חשוב לחברה, אפשר ללכת.

מקורות:

תלמוד בבלי מסכת תענית דף יא עמוד א

בזמן שהצבור שרוי בצער אל יאמר אדם: אלך לביתי ואוכל ואשתה, ושלום עליך, נפשי, ואם עושה כן – עליו הכתוב אומר: והנה ששון ושמחה הרג בקר ושחט צאן אכל בשר ושתות יין אכול ושתו כי מחר נמות, מה כתיב בתריה – ונגלה באזני ה' צבאות אם יכפר העון הזה לכם עד תמתון.

שכל טוב (בובר) שמות פרק יז פסוק יב (פרשת בשלח)

ויקחו אבן וישימו תחתיו וישב עליה. וכי לא היה לו למשה כר אחת או כסת אחת לישב עליהן, אלא כדי להצטער בצערן של ישראל, מיכן בזמן שהציבור בצער לא יאמר אדם אלך לביתי ואוכל ואשתה ושלום עלי נפשי, אלא ישתתף בצערן של ציבור, שכל המשתתף בצערן של ציבור, זוכה לראות בנחמת ציבור, וכן הפורש מן הציבור אינו רואה בנחמת ציבור:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא שאלה של אסור ומותר זה נושא של מי מסוגל… אני מאמין שכאנשים בוגרים אתם יודעים לשמוח ולשמח באיפוק ובצורה שאינה רומסת כל רגש למצב.