הפרעות ברעש

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה:
יש בכולל אברך הרגיל ללמוד בקול גבוה מאד באופן של צעקה על כל ספק או אי הבנה שיש לו בסוגיה דבר הגורם לי קושי משמעותי בריכוז, ולא רק לי, גם כאשר הוא לומד עם חברותא מרים את קולו כך שכולם צריכים לשמוע את ספיקותיו ואת הבנותיו (לא תמיד נכונות). וכן בסדר מוסר, מדקלם בקול גבוה כאילו כולם צריכים לשמוע את המוסרים ולהתבונן יחד אתו. מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

לא קל תמיד להסתדר עם כולם… חיי חברה מצריכים הרבה ויתור והכלה. תנסו לדבר עם ראש הכולל שיציע לו לשבת במקום יותר פינתי כך יפריע פחות..

בהצלחה