הפקדת צק של ערב קבלן

שאלה:

שלום רב,
השוכרים לא שילמו שכירות כמה חודשים, ולטענתם יש להם תביעות שונות שלדעתי אין בהם ממש (הם מוכנים ללכת לבית הדין), האם יש מניעה מלהפקיד כבר עכשיו הצק של הערב קבלן על השכירות, ורק לאחר מכן ללכת לבית הדין ככל שהם עדיין מעוניינים בכך ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את הערב קבלן כל עוד שלא ברור שהוא חייב. ואם לדעתם הם לא חייבים דמי שכירות ממילא הער"ק לא חייב, ולא ניתן להוציא ממנו עד שידון המשכיר מול השוכר בבית דין.

בהצלחה.