הרחבה על גבי שכן שטוען שמחשיך לו

שאלה:

אני גר בקומה שניה ומתחתי יש קומה ראשונה ועוד קומת עמודים ומקלט אנירוצה להרחיב קדימה שני חדרים ומפרסת ואחד החדרים חיבים עליי חוק שזה יהיה ממ"ד השכן מתחת טוען שלא רוצה לבנות וגם טוען לי שלא מסכים לי לבנות כיון שזה מחשיך לו את הבית ובחדר של הממ"ד הוא חייב לרדת ביציקה של שלוש קירות עד למטה האם הוא יכול למנוע אותי מלבנות והאם אני יכול לחייב אותו להשתתף בבניה ואם כן חייב במה חייב להשתתף יסודות וכדומה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן אתה מחשיך לו זה טענה לעכב בנייה, אבל לא בכל מצב מאפשרים לתחתון לעכב את הבנייה ובית דין פוסקים כל דבר לגופו. ולכן כדאי שתפנו לבית דין ובית יבדוק את הנתונים ויפסוק לכם אם וכמה אתה יכול להרחיב.

בהצלחה.