טלית גדול בתפילת שחרית

שאלה:

שלום
למה מתעטפים בטלית דווקא בשעת תפילת שחרית?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש טעמים על פי פשט ועל פי סוד.

ראשית יש לדעת, כי בבגד הציצית קטן שיש לנו יש קצת פקפוק בדבר היות בגד ואופן לבישתו, ולכן יש חשיבות לטלית גדול שהיא בגד ממש ועיקר ממש שעליו דיברו חכמים, ולכן מקיימים בה את המצוה ומברכים עליה לכתחילה ופוטרים את הטלית קטן, ועושים בה עיטוף כדרך הישמעאלים וכו'. ממילא ודאי הענין הנכון הוא לעשות זאת בבוקר מיד.

כמו כן יש טעם על פי סוד, אין לנו עסק בנסתרות, אבל ידוע מהאר"י שהטלית אור מקיף והתפילין אור פנימי והם נדרשים להיות יחד לפי סדר התיקון.

במשך חכמה פרשת לך לך כותב טעם מענין, כיון שאמרו בחולין פח ע"ב שבשכר שאמר אברהם אם מחוט ועד שרוך נעל זכו בניו לפתיל תכלת, לכן אנחנו מתעטפים בטלית דוקא בשחרית שהיא כנגד אברהם אבינו שהוא תיקן תפילה זו.

שבת שלום.