מוזיקה שקטה בשנת אבל / סעודת מרעים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני בת 20, אבא שלי נפטר לפני כחודשיים ויש לי מס' שאלות בעניין דיני אבלות של שנת האבל, אשמח אם תוכל לענות לי עליהם בבקשה.
א. האם מותר לשמוע מוסיקה שקטה/שירים עצובים?
ב. האם מותר לי להיות נוכחת במפגש חברתי?(לא סעודת חגיגית)
ג. האם מותר לי ללכת לחברה לאכול אצלה ארוחת ערב פשוטה?
ד. האם מותר לי השנה לצאת לפגישות שידוכים?

תודה רבה מראש, בשורות טובות בע"ה.

תשובה:

שלום וברכה

1. מנהג ישראל שלא לשמוע מוזיקה כל השנה, יש שהקלו קצת בשירים שקטים ועצובים, כך הובא בשו"ת דבר יהושע ח"ג סי' סג, אבל לא כדאי להקל במה שנהגו בו איסור.

2. מפגש עם כיבוד הוא גם בכלל האיור של סעודת מרעים.

3. מותר ללכת לאכול אצל חברה.

4. מותר ואף מצוה יש בדבר.

בשורות טובות ישועות ונחמות, יהי רצון שמעתה תדעו רק שמחה ונחת.

זיווג הגון בקרוב בעזרת ה', בעל תלמיד חכם מוצלח ומבורך בכל מידה נכונה.