מספר שאלות

שאלה:

שלום יש לי מספר שאלות:
1. האם מותר להזיז את בגדי השבת עם הרגל בצורה של בעיטה בצאת השבת לפני שמכבסים אותם?
2.בטעות העפתי כדור פינג- פונג אל דף שרשומות בו ברכות השחר ללא שם ה' המפורש אך עם פסוקים- צריך לעשות על זה תשובה?
3.לעיתים כשאני מתפלל 18 אני מתפלל סמוך לקיר וקרה לי פעם שכאשר התכופפתי הקיר נתן מכה לתפילין של הראש- זה בסדר?
4.קרה לי שהנחתי את הסידור בצורה מהירה כך שעזבתי אותו שנייה לפני שהוא נגע במדף וסוג של זרקתי אותו בכך- אני צריך לעשות על זה תשובה?

תשובה:

1. אין קדושה בגדי השבת אבל כדאי לשמור עליהם שלא יתקלקלו.

2. לא צריך תשובה רק להזהר פעם הבאה.

3. תבדוק שהריבוע לא נפגם.

4. לא, רק להבא תניח בעדינות ובכבוד.

בהצלחה