מלחמת גוגל ומגוג – תושבי חו"ל

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

כאשר יתחיל מלחמת גוגל ומגוג מהו מצב יהודים שבחו"ל? יהיו בסכנה כיון שאינם באדמת קודש או ה' ישמורם גם עודם שם? כי יחול להיות שזה יקרה פתאום ולא יהיה זמן לצאת וגם חכמי חו"ל לא ציוו אנשים לעזוב לארץ.

נקווה שאם מלחמה זאת יהפך חלילה לגוג ומגוג שיהיה זמן לצאת מכאן.

תודה

תשובה:

ה' שומר על כל יהודי בכל מקום, רבי יוסף ידידי, ובכלל, מקובל ממרן החפץ חיים שהצרות של גוג ומגוג היו במלחמת העולם הראשונה. מאז עוד חווינו את מלחמת העולם השניה על כל מוראותיה, ונראה שמוסכם על הכל שכרב מיצינו את כוס התרעלה עד תומה, בפרט לאחר הפיגועים שהיו וכו', ומכאן ואילך הכל יהיה רק טוב וחסד באופן גלוי ברוחניות ובגשמיות, ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים וראו כל גויי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך.

אנחנו בכל מקרה כבר מתכוננים ומצפים לבואכם לחונן את עפרה הקדוש של ארץ ישראל לחיות כאן איתנו בשמחה ובשלווה יחד עם משיח צדקנו [ולא צריך להמתין לו, אפשר לבוא כבר עכשיו] במהרה בימינו אמן.