השחלת מתכת בגשר בשבת / בסיס לדבר האסור והמותר

שאלה:

1. האם מותר לסדר את הברזל שנמצא בגשר שבשיניים בשבת כשהוא יוצא בסוף ממקומו ודוקר כאשר בהכנסה לתוך קובייה הוא עלול לצאת שוב?
2.האם מותר לפתוח מגירה שהיא בסיס לדבר האסור והמותר כאשר בפתיחחה דברי מוקצה זזים בתוך המגירה מצד לצד?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין שם תקיעה בחוזק כלל, אלא פשוט השחלה, והוא באמת יוצא לעיתים מזומנות, מותר, אבל אם זו תקיעה בחוזק וזה לא אמור לצאת, יש בכך בעיה כמבואר בהרחבה  בשולחן ערוך ומשנה ברורה בסימן שיג סעיף ו.

אין בעיה לפתוח מגירה זו, זה נחשב טלטול מן הצד לצורך דבר המותר, והוא גם דבר שאינו מתכוין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אצלנו בבית יש מגירה מיוחדת עבור כל החפצי מוקצה שאותה לא פותחים ואת החפצים שאינם מוקצה שמים במגירה נפרדת ללא שום מוקצה