ערלה, קדושת שביעית – שמיטה, מעשר עני, מעשר שני

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אדם שקונה פירות וירקות בכשרות רבנות והוא מנוי בקרן המעשרות, ומפריש תרומות ומעשרות ללא ברכה. מה עליו לעשות לגבי:
1. ערלה
2. קדושת שביעית, שמיטה
3. מעשר עני
4. מעשר שני

תודה רבה ושבת שלום וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

לגבי ערלה, זה שייך כמובן רק בפירות ולא בירקות, ויש להתעניין באופן קבוע באתר של בית המדרש אמונת איש לגבי החששות, זה משתנה לפי המציאות בשווקים.

מעשר עני, יש לסכם מראש עם גבאי צדקה על נתינת סכומים מפעם לפעם כפי שווי המעשר עני.

מעשר שני פודים על מטבע, זה עיקר הנושא של המנוי על קרן המעשרות והוסבר בקישור ששלחתי לך שבוע שעבר.

בהצלחה