צלחת חרסינה שעירה לתוכה מרק בשרי רותח

שאלה:

הערתי מרק עוף רותח שזה עתה סיים בישולו לתוך קערה חלבית שאינה ב"י אבל היא עשויה חרסינה האם צריך לזרוק אתה כיון שאין לה הגעלה?

תשובה:

לכאורה אכן כך, אינני יודע פתרון למצב כזה. בכלי שני ושלישי, יש שהקלו כאשר מדובר בכלי יקר מאוד לסמוך על שיטת העיטור שמועחל הגעלה שלוש פעמים, אבל גם זה רק במקום הפסד גדול ורק בכלי שני או שלישי ולא כאן שזה עירוי מכלי ראשון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום רב,
    האם שרוצה לבטל טעם איסור בכלי כמו במקרה שבשאלה, יועילו י"ב חודשים שמסולק הכלי משימוש?

    תודה רבה לכם