תפילת נדבה וחזרה על אבינו מלכנו

שאלה:

שלום
ברצוני לדעת :
א) המתפלל תפילת נדבה — אם חייב לחדש בכל ברכה מהאמצעיות , או שדי בבקשה כלשהי ב"שמע קולנו" — למשל ?

ב) אם הייתי בבית כנסת במתכונת שטיבלעך , ולא הספקתי לומר עם הציבור "אבינו מלכנו" ,ולכן אמרתי ביחיד, ואח"כ עברתי במניין שהגיעו לאמירת אבינו מלכנו" בציבור ואמרתי יחד איתם — משום מעלת התפילה בציבור — האם יפה עשיתי ?

או שמא יש בזה צד של איסור כלשהו (אע"פ שאין בזה נשיאת שם)

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני די לחדש דבר באחת הברכות, וכמובן לכוין היטב בכל התפילה, אולם בזמנינו אנו נמנעים מתפילת נדבה [למעט מקרים שאדם מסופק אם יצא ידי חובת תפילה מסיבה כזו או אחרת, ראה ביאור הלכה בסימן קז].

אפשר לומר עמהם אבינו מלכנו.

שיתקבלו התפילות.