מכסה בשרי על סיר פרווה

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
2 שאלות :
1. מכסה בשרי לא בן יומו , הונח על סיר פרווה כמה דקות לאחר שהגז כבה. כן היו אדים על המכסה. האם הסיר הפך לבשרי ?
מדובר בסיר טפלון , האם ניתן להגעיל ?

2. הרתחנו מים עם כמה טיפות של שמן אתרי אקליפטוס, אין על כך כשרות . זה לצורך נשימת האדים החמים בזמן צינון. עד כמה שידוע לי השמן הזה לא מיועד למאכל. האם הסיר נאסר ?

תודה רבה .

תשובה:

כיון שהמכסה אינו בן יומו אין מקום לחשש והסיר נשאר פרווה.

חלק מהשמנים האתרים נשמרים באלכוהול וזה יכול להיות ממש מאכלות אסורות, אבל אם זה ספק, וגם כבר אינו בן יומו, ויש סברא שאולי זה לא ראוי למאכל [לא בטוח שאינו ראוי, גם אם אינו מיועד לכך, אבל יש צד כזה] יש להקל אחרי 24 שעות, אבל להבא לא לעשות זאת.

ברכה והצלחה