גדר מחלל שבת בפרהסיא

שאלה:

האם מישהו ששבת לא איכפת ליה ובאופן עקרוני היה מחלל שבת לפני כל מאן דהוא רק מפני שיש לו רגש של כבוד למישהו, נגיד רב או זקן או הורה, הוא לא יעשה מעשה חילול לפניהם, אבל רק מפני הכבוד שלהם ולא שהוא מתבייש מפניהם, האם הוא נחשב מחלל שבת בפרהסיא ?

תשובה:

לכאורה פשיטא שהוא נחשב מחלל שבת בפרהסיה, הוא בסך הכל אדם מנומס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחלל שבת בפרהסיא הגדרתו דווקא שיחלל שבת בפני כל עשרה בישראל, ואם כן לכאורה כאן הגדרה זו אינה מתקיימת, אם יבוא לבקרם בשבת, הוא יבחר להחנות את הרכב ברחוב אחר מפני שלא רוצה לחלל בפניהם, זה לכשעצמו כבר מוציאו מידי הגדרת מחלל שבת בפרהסיא