כשרות אוכל לאורחים חילוניים

שאלה:

כאשר יש אורחים ממעגל המשפחה שאינם שומרי תורה ומצוות,
האם יש חובה להגיש להם אוכל בכשרות שהמארחים מקפידים בבית או ניתן להקל ולהגיש כשרות לא מהודרת (רבנות וכו)?
האם ייחשב שכיוון שהמארח לא היה אוכל את זה בשום פנים ואופן אז נמצא שהוא מאכיל את האורחים בטריפה ונבלה ? או כיוון שיש עדיין צד לסמוך על כשרות הלא מהודרת ובהסתמך שגם ככה האורחים לא שומרים תורה ומצוות בכלל, ניתן להקל ולהכין אוכל בכשרות לא מהודרת עבורם(בכלים מיוחדים לכך או מנגל וכו)
תודה

תשובה:

בודאי אין מקום להגיש ליהודי מה שאתה עצמך לא רוצה לאכול. נכון הדבר שכאשר מדובר בדבר שמבחינתך הוא חומרא בעלמא אין איסור להגיש לאדם אחר, אבל דבר שאתה עצמך לא אוכל כלל, למה להגיש לשני?

שבת שלום ומבורך וחודש טוב.