מציאה על כביש ראשי

שאלה:

שלום
עמדתי על מדרכה ומישהו שנסע על כביש נפנף לי לשלום ( כמובן שלא זהיתי אותו ) והמשיך בנסיעה תוך כדי שנופלים לו כלים מהבגאז׳ של הרכב , מה דין הכלים האם יש כאן יאוש בעלים

תשובה:

שלום וברכה,

הם ודאי לא ראו שנפל מהם הכלים, ולכן אין כאן ייאוש עד שיבחינו שהכלים נפלו להם, ואחרי שיבחינו בכך יהיה מותר לך לקחת את הכלים לעצמך. אם אתה יודע ממי נפל ואתה יודע למי להחזיר צריך להחזיר ואם ממתין עד שיתייאשו עובר באיסור של לא תוכל להתעלם.

בהצלחה.

מקורות:

כל עוד שלא התייאשו אסור לקחת כדין יאוש שלא מדעת לא הוה יאוש –  שו"ע סימן רסב ס"ג.

אם יודע למי להחזיר וממתין שיתייאש עובר באיסור לא תוכל להתעלם – גמרא ב"מ כו, ב. ושו"ע סימן רנט.