מזוזות בדירה שעומדת להריסה

שאלה:

שבוע טוב הרב, אני עוזב דירה שכורה שהתקנתי בה מזוזות. הולכים להרוס את הבניין ואני עובר לדירה שכורה אחרת. מניח שאני צריך להוציא אותן, נכון? הן חדשות. האם להחליף בהן את אלה בדירה הבאה? למסור לגניזה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אם הולכים להרוס את הבית ודאי יש להוציא קודם לכן את המזוזות שלא יבואו לידי נזק. אם בינתיים הולכים לגור שם יש להשאיר את המזוזות בינתיים.

לגבי לשים בדירה הבאה – אם הן מהודרות יותר מאלו שיהיו לך בדירה הבאה אתה יכול להחליף, אם לא אין טעם, אבל בודאי אין לגנוז מזוזות כשרות, ניתן לעשות בהן גמ"ח השאלה לאנשים שזקוקים למזוזות לתקופות קצרות. רק תן אותן קודם לבדיקה שתדע בבירור שהן כשרות.