משא ומתן ולשון הרע

שאלה:

שלום.

אני עובד כסוכן מכירות סיטונאי ומוכר מוצרים לבעלי חנויות.

האם כשאני מציג את הסחורה ואת החברה מותר לי לומר את היתרונות שלי ביחס למתחרים, לדוגמה למתחרה יש הרבה תקלות והשירות לקוחות שלו לא טוב, בנוסף הרווחיות על כל מוצר נמוכה ביחס אלינו.

האם יש פה לשון הרע/ רכילות / הוצאת שם רע?

בחברה שאני עובד בה אומרים לי להדגיש את היתרונות ביחס למתחרים, אבל אם אני חייב לעבור פה על איסורי תורה חמורים אולי צריך למצוא עבודה אחרת… אשמח לעצה

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להדגיש את המעלות שלך, ואם אתה לא מפרט את שם החברות המתחרות אלא נוקט בצורה כללית שיש חברות מתחרות שיש להם תקלות מסוימות ובחברה שלך אין את התקלות האלו, אבל אסור לך לפרש את שמות של החברות כשאתה מספר בגנותן או בחסרון מעלות שלהם.

בהצלחה.