בורר בשלבים בשבת

שאלה:

האם מותר לברור ב' תפוחים מתוך קערה של תפוזים על דעת שיאכל רק א' מהם כפי שיחליט אחר כך

תשובה:

לכאורה, אם זה מתוך כוונה אמיתית של רצון להחליט עוד מעט מתוך סיבה ולא בהערמה, אזי בשניהם יש לו צורך כרגע והם האוכל, כמובן לא כדי לאכול לאחר זמן כי אז גם אוכל מתוך פסולת אסור, אלא לצורך שימוש מידי. הסיטואציה שזה יהיה נצרך לא ברורה לי. ברור שאם אין בכך צורך, כמו אדם שבורר כמה מזלגות ויזדקק לאחד מהם, הדבר אסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעצם השאלה שלי היתה גם על מזלגות וכמו שמצינו בכה"ג בדין איסור הכנה משבת לחול שמותר לשטוף כמה כוסות אם יצטרך אפי' רק לא' מהם האם יש להשוות דיני בורר לדיני הכנה