"צידת" תוכים בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

אני מגדל תוכים בבית. לפני השבת אני נועל אותם בתוך הכלוב כדי שלא יעשו בעיות בשבת.
השאלה: האם כשאני סוגר את כל החלונות והדלתות בבית, למשל מחמת הקור, האם זה נחשב שאני צד את התוכים? או שבגלל שהם בכלוב "וניצודו" כבר מלפני השבת ואין להם דרך לצאת אז אין בזה עניין?

אשמח לעזרתכם בעניין, תודה.

תשובה:

אם הם בתוך הכלוב אין מקום לשאלה בכלל, הרי הם ניצודים ועומדים ואין כל השפעה לסגירת החלונות בית.

מקורות:

משנה ברורה שטז, כג.