פרסום באינטרנט – שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב יש לי שאלה יש לי פרסום של טכנאות ותיקון מוצרי חשמל ביתיים בכל מני מקומות באינטרנט גוגל ועוד אתרים שאלתי כזאת האם זה בסדר לכתכילה לפרסם שם שהרי אנשים נכנסים לשם בשבת לבדוק אני לא עונה בשבת אבל האם יש צורך להוסיף לא להתקשר בשבת ואם אני יוסיף לא להתקשר בשבת האם עדיין זה בסדר שאנשים מחפשים באינטרנט ורואים את הפרסום שלי ורושמים את המספר טלפון ואת שאר הפרטים תודה

תשובה:

אם אי אפשר שזה לא יהיה קיים בשבת שם אין בכך איסור. בסופו של דבר אי אפשר לבצע פעולות שם בשבת, ומה שהם בוחרים לרשום בשבת זה לא באחריותך. אבל בהחלט עדיף לכתוב שלא להתקשר בשבת.

לגבי אתר אינטרנט הפתוח בשבת ראה עוד כאן.