מיחם חלב ובשר

שאלה:

מה דין מיחם שאני ממלאה ממנו בקביעות מים רותחים לבקבוק חלבי (ישירות)
האם אסור למלאות ממנו מים לסיר בשרי?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכלי נקי ללא חלב אין כל בעיה, אם אינו נקי ואת מערה לתוך חלב, יש לחשוש שעולים אדים מהחלב והמיחם נהיה בשרי, ואז כל עוד הוא בן יומו אסור לערות ממנו לצורך מאכל בשרי, אחרי 24 שעות לספרדים ודאי מותר, ולבני אשכנז לכתחילה יש להמנע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איני מבין, כל החשש של ניצוק הוא לכתחילה לא לעשות כך, אבל הרב אופיר מלכה שליטא אומר שבדיעבד אם נעשה המיחם לא נעשה חלבי/בשרי.
    מנין שיש להמתין 24 שעות?

  2. לא הזכרתי את הנושא של ניצוק אלא של האדים, ובנוגע להמתנה 24 שעות זה שוב נוגע לדיון שלנו מאתמול בדעת השו"ע בענין זה האם נכון הדבר שגם לבני ספרד לכתחילה אין להשתמש בכלי חלבי בן יומו לתבשילי בשר.