נסיעה לאומן בעת מלחמה מותר?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

האם מותר לאנשים לנסוע למקום סכנה לאומן באוקראינה בעת מלחמה עם רוסיה?

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה שצריך להפנות לרבני ברסלב, הם יודעים מה זו אומן בשביל חסידי רבי נחמן, ומה המצב שם, בודאי מתעדכנים, אני באופן אישי ודאי ממליץ שלא לנסוע.

שבת שלום ומבורך בשורות טובות השקט שלווה ובטח לכל עמך בית ישראל.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. רק נדייק בעובדות, המלחמה אינה באומן אלא רחוקה משם מאות ק"מ. החיים שם כרגיל לגמרי.
    נכון שנפלו טילים שם פעמיים מתחילת המלחמה. אם נאסור את זה, נצטרך לאסור גם נסיעה לאשקלון ב"מבצע" הבא.

  2. גם אני מרגיש כך לגבי ארץ ישראל. אעפ"כ בעיני זה לא סותר את הנסיעה לרבינו. להיפך, דווקא את החיבור לארץ ישראל הרגשתי באמת כשחזרתי ממנו לארץ בפעם הראשונה.