בן זכר – מה עושים??

שאלה:

שלום, נולד לנו בן בשעה טובה ומוצלחת.
גדלנו בשכונה של חוזרים בתשובה, ולכן אין לנו מושג מה צריך לעשות עכשיו…

מה זה שלום זכר? איך זה עובד? מה צריך לעשות?
את מי צריך לכבד כסנדק, את אבא או את חמי או רב?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ורוב נחת! תזכו לבנים ובנות צדיקים וצדקניות אוהבי ה' יראי אלוקים בריאים ומוצלחים!

שמחת שלום זכר – קונים קצת כיבוד, עוגות שתייה ופיצוחים, והגבאי מודיע בבית כנסת לאחר ערבית של ליל שבת שאתם עורכים שמחה כזו, במקביל תשימו מודעה בבנין, תודיעו קצת לידידים שגרים קרוב, ואולי גם מודעה בבית הכנסת, ואנשים באים מאחלים ושמחים, באמצע ניתן להכניס את התינוק לחדר ואומרים שמע ישראל והמלאך הגואל וזו סגולה לשמירתו.

סנדקאות – חשוב מאוד לתת לאדם ירא שמים, אם זה אבא שלך או חמיך מה שאתם מסכמים ביניכם אבל שיהיה יהודי שומר תורה ומצוות ירא ה'. אם ההורים אינם דתיים, ואין חשש לפגיעה חלילה וכדומה, עדיף לכבד איזה רב.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. דומני שהעצה הבאה שמעתי מהרב זילברשטיין במידה וההורים לא כ”כ דתיים אפשר לכבד אותו בסנדקאות ורב יושב על כסא לידו ושם את ידיו על ברכי הסנדק. כך שפורמלית זה ”כאילו” האבא סנדק והוא לא נפגע אבל הלכתית כיוון שהתינוק נמצא בידי הרב הוא זה שנחשב לסנדק האמיתי. כך מרוויחים שגם לא פוגעים בכבוד האבא וגם בפועל הרב הוא הסנדק על כל המעלות הגדולות שבדבר