טבילת כלים של בני זוג שאחד מהם גוי

שאלה:

יהודי נשוי לגויה, האם הכלים שלהם צריכים טבילה?
הצד לפטור הוא שהיהודי הזה נוהג בכל ענייניו על פי החוק האזרחי, ולפי החוק האזרחי, יש לבני זוג שותפות בנכסים. וכלים שגוי שותף בו פטורים מטבילה. על כן כשקנו את הכלים, קנו אותם על דעת שיש להם שותפות בהם.

תשובה:

שלום וברכה,

יהודי ש"נשוי" לגויה גם על פי חוקי היהדות הכלים שלהם משותפים, כיון שכל דיני האישות שכוללים את הכלל שמה שקנתה אשה קנה בעלה אינם נוהגים בהם, שהרי היא לא אשתו על פי התורה, הם שני אנשים זרים לגמרי.