לעבור למקום שיש סיכוי שיהיה שם מצלמות בשבת

שאלה:

אני גר במקום שהרבה מהאברכים מקילים במצלמות שבת לצורך שמירה על הבניין
בבניין שאני גר עכשיו יש כאלו שמתנגדים לכך ולכן עדיין אין
אך מכיוון שאני זקוק לעבור לדירה יותר גדולה ויש לי אפשרות אחד ששמה גם אישתי תוכל לפתוח גן בבית אך דווקא שמה הבניין יותר מסוג "הפתוח" ויש סיכוי גדול שיתקינו שם מצלמות שיעבדו גם בשבת (זה בניין חדש שעוד לא הספיק להתאכלס)
האם עלי להימנע מלעבור לשם בשל כך?
יש אולי עוד דירה שאני לא יודע מה קורה שם בעניין המצלמות אבל היא במקום פחות נוח…( גם מבחינת מיקום וגם מבחינת לפתוח בדירה שם גן) האם בכל זאת עדיף לבדוק מה קורה שם ואם שם מחמירים אז לחפש לעבור לשם?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה לייעץ לך ברמה הפרקטית ועד כמה לחשוש שמא ירצו מצלמות…

זו שאלה לאדם גדול ממני.

באופן כללי להבין את הנושא, ראה מה שכתבנו כאן.

בהצלחה רבה מאוד.