קריעת עטיפת מתנה בשבת

שאלה:

שלום. אם רוצים להביא מתנה לנכד ליום הולדת בשבת, האם עדיף להביא לו את זה שעה לפני כניסת שבת כדי שהוא יוכל לקרוע את העטיפה לפני שבת או שמותר לקרוע את העטיפה גם בשבת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כדאי להביא לו את זה סגור בגומיה ולא בסלוטייפ ואז הוא לא צריך לקרוע…

מעיקר הדין מותר לפתוח עטיפה בשבת, כפי שמותר לפתוח עטיפת מזון, רק להזהר שלא לקרוע אותיות.

קנין לא עושים בשבת אז תתכוונו שלא להקנות לו עד מוצאי שבת.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ט הערה יב.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. ומה בקשר לחברת תהלים שמחלקים פרסים בש”ק? לכאורה לא שייך להקנות לפני ש”ק כי לא יודעים מי יגיע וגם כשיש קבועים לא יודעים איזה ממתק יקבל כל ילד. ובמוצש”ק א”א להקנות כי זה כבר נאכל.