מקרר בשבת

שאלה:

שלום רב. רציתי לשאול מה זה התקן שבת למקרר וכיצד הוא עובד. תודה

תשובה:

שלום וברכה

בכל המקררים ב15 שנים האחרונות, יש הרבה מאוד חיישני טמפרטורה וויסות שמופעלים בכל פתיחה וסגירה של המקרר, והדבר הזה בעייתי מאוד בשבת. הרעיון של ההתקן הוא ליצור פעילות קבועה של המקרר לפי סיבובי מנוע או זמן קצוב, ללא קשר לחיישנים הללו. הוא מבטל את השפעת הכרטיס של המקרר ומפעיל אותו באופן הנ"ל.