תפילין, לדבר עם ההורים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר!
1. אני בבית הנחתי תפילין של ראש ובוודאות תוך כדי הנחת התפילין בשביל לסדר את התפילין כמו שצריך האצבעות של הידיים שלי שיפשפו בקרקפת של שיער הראש (שזה מחייב שטיפת הידיים) האם זה בסדר ואפשר לנהוג ככה לכתחילה לשפשך את הידיים בקיר במקום לשטוף במים לפני התחלת התפילה?
2. הורים חילונים שאני מדבר איתם האם מותר להצדיק אותם? נגיד הם אומרים משהו ואז אני אומר נכון מאוד (מצדיק אותם) כי פשוט זה יותר זורם לדבר איתם בצורה כזאת
תודה רבה כבוד הרב!

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל זה רק מחכך בשיער למעלה, אם אתה חושב שממש נגעת הקרקפת תרחץ במים, זה לא לכתחילה לשפשף.

אם זה משמח אותם ונוח להם כך זה בסדר.

הצטרף לדיון

תגובה 1