לשון הרע

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם הזכרה של מקרה מסויים שארע בו בושה נחשב כלשון הרע כדי להוכיח את המבייש?
לדוגמא יש לי משפחה בעיר אחרת ופעם אחת כשישבתי שם עם קרוב משפחה הוא הצביע על אחת הקרובות משפחה שלי ושאל אותי אם אני מכיר אותה וכאשר שאלתי אותו על מי הוא מדבר אז הוא הצביע על אחת מהבנות דודות שלי ואמר :"השמנה הזאתי" , ואמר את זה מול ההורים של אותה קרובת משפחה.
האם יש בכך לשון הרע שדיברתי על זה כי זה סוג של בושה בשביל הבת דודה הזאתי ואני מבין שגם להזכיר פדיחה או דבר אמת על משהוא זה נחשב כבעיה באופן מסויים כדי למנוע את זה לעתיד? כי זה נשנה פעם נוספת במקרה אחר

תשובה:

זה בהחלט לשון הרע וגם יכול להיות אונאת דברים, זה מצער אותה שאומרים עליה תארים שכאלו.

[זה אגב גם היה גס ולא צנוע ועדין].

שבוע טוב. ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טוב תודה רבה הרב
    רציתי לשאול גם מה המקור של זה ומה צריך לעשות כדי למנוע מזה לקרוא בעתיד מהמבייש
    וגם האם צריך לבקש מחילה ממנה אם זה קרובת משפחה לא קרובה כל כך [בקושי רואים אותם פעם במספר שנים]
    האם צריך לבקש ממנה או סליחה על זה שדיברתי על זה כי אני יודע שזה יזיק יותר ממה שזה יועיל
    והאם אני צריך לבקש מחילה מהמבייש על זה שהזכרתי לו את זה?
    בעיקרון יש לי קרוב משפחה שזורקים לו כל הזמן הערות כשהוא מבקר את דודים שלו והפסיק לבקר אותם
    כשאביו אמר לו שהוא צריך להמשיך ללכת אליהם ולא להתייחס למה שאומרים אמרתי לאביו שיזכור את המקרה הזה שהוא הביך את הבת דודה הזאתי וההורים שלה לא כל כך שמחו מזה וכדי שירד הבן שלו שרוצה להפסיק ללכת אמרתי לאביו את זה
    זה בעיה?

  2. אין טעם לבקש מחילה כי זה רק יצער אותה שמדברים עליה כך.
    אם זה לא היה גנאי עבורה כי השיחה יותר היתה לגביו אין בזה אולי לשון הרע כלפיה, זה כן לשון הרע כלפיו, אבל אולי זה היה לתועלת, אף כי אני כלל לא בטוח, יש צדק ברצון האב לקשר משפחתי גם אם לפעמים יש תקלות, נתק במשפחה זה מאוד גרוע.