לשנות כלי מבשרי לחלבי / הכשרת טוסטר בשרי לחלבי

שאלה:

קניתי טוסטר חשמלי והשתמשתי בו פעם אחת לקציצות . אני רוצה להפוך אותו לחלבי. האם יש אפשרות כזו?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו האשכנזים שלא לשנות כלי מחלבי לבשרי או להיפך, אלא באופן שכבר לפה שנה מהשימוש לסוג השני, או שנעשה קודם פרווה או שבלאו הכי נצרכו להגעלה מחמת בליעות איסור. אמנם בתנורים נהגו להקל בזה יותר כיון שהתנור אינו נוגע במאכל מש ובדרך כלל יש שם רק ריחא ולא זיעה. אני מניח שגם הקציצות היו ללא רוטב. השינוי יעשה על ידי ליבון קל, לנקות היטב בחומרים פוגמים ולהפעיל על חומו המירבי ריק 40 דקות.

מקורות:

על שאר כלים, התבנית למשל: ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט, שלאחר שנה שהכלי אינו בשימוש מותר לשנות לו יעוד מחלבי לבשרי. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.