מאכלים בבית הקברות

שאלה:

האם אוכל מגולה שהוכנס לבית הקברות נאסר באכילה.
לכאורה היה נראה לאסור כמו אוכלים שהיו בבית הכסא או מתחת למיטה מדין רוח רעה, והוא הדין בבית הקברות משום טומאה ורוח רעה, או שמא אין זה לא דומה.
אשמח מאוד לדעת האם יש צד לומר שהאוכל נטמא ומה המקור לכך.

תשובה:

מותר להכניס אוכל לבית הקברות. אולם בבית הקברות עצמו אסור לאכול.

מקורות:

בשו"ע יו"ד סי' שסח סעי' א' נפסק שאסור לאכול בבית הקברות משום שאין לנהוג שם בקלות ראש וראה שם בביאור הגר"א. משמע, שרק משום כך אסור לאכול. כלומר, אין איסור להכניס אוכל לבית הקברות אם הוא אוכל את זה אח"כ בחוץ.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ישר כח עצום!
    אמנם עכשיו ראיתי שדעת הרב מוצפי שסוכריות שהיו על קבר של צדיק אין לאוכלם.
    https://www.doresh-tzion.co.il/QAShowAnswer.aspx?qaid=217704
    ובמקום אחר כתב שאם אדם נכנס עם תיק אוכל לקבר של צדיק האוכל לא נאסר בגלל שזה קבר של צדיק, משמע שבבית קברות רגיל אסור.
    https://www.doresh-tzion.co.il/QAShowAnswer.aspx?qaid=172971
    עוד ראיתי ביביע אומר שכתב שאין ראוי לאכול אוכלים שהיו באהל המת משום רוח רעה, וידוע שבבית קברות ישנה רוח רעה.

  2. הרב מוצפי לא הביא מקור, אוהל המת אינו דומה לבית הקברות, ובודאי אין להניח אוכל על קבר ממש מכמה טעמים, שתיית מים מאמה העוברת בבית הקברות קשה לשכחה כמבואר בהוריות יג.