אכילת בשר מן הסיר – דברים הקשים לשכחה

שאלה:

האם יש בעיה לאכול ישירות מסיר?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מצאתי, אולי הכוונה לגבי כלי שהיה מיועד לבחישת המאכל שבסיר, שזה אכן קשה לשכחה. הגמרא בהוריות יג ב אומרת שהאוכל בשר מזוהמא ליסטרון זה קשה לשכחה. וזהו כלי שמיועד לבחישת הקדרה שלא ידבק המאכל. ובשמירת הגוף והנפש עמ' לז הביא שנסתפקו אחרונים האם הכוונה דוקא באכילת בשר או בכל המאכלים.

אבל נראה בעיני שאין הכוונה לכף מזדמנת שבחשו בה, אלא כנראה היה להם כלי המיועד לכך, כמו שמצויות היום כפות סיליקון המיוחדות לכך כדי שלא לגרום נזק לציפוי הנון סטיק של הסיר.