עובר לפני המתפלל להכנסת ספר תורה לארון הקודש

שאלה:

שמחזירים ספר תורה ממניין שני והציבור בבית מדרש הראשי עומדים בשמונה עשרה האם יעבור מול המתפלל כדי להכניס הספר להיכל שם מקומו

תשובה:

לכאורה כיון שניתן להכניס את הספר אחר כך וכרגע לכסותו בטלית, יש להמתין, אמנם לעבור מצדדיו שנחלקו בזה הפוסקים כמובא במשנה ברורה בסי' קב לענין צדדים דלפניו, יש להקל בשעת הדחק זו.

מקורות:

ראה בהרחבה בפסקי תשובות סי' קב אות ג שחילק לענין זה בין צורך מצוה עוברת למצוה שאינה עוברת, בדוגמאות רבות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. השאלה היתה שאיש אוחז הספר להחזירו והגיע לבית ראשון ומצא ציבור מתפלל ואמרו לו ליישב עם הספר עד שיייסמו ואולי זה זילותא לס"ת

  2. לכאורה יש לציין עוד צד קולא לסניף ,שהדע"ת מסתפק, והוא שכמו שאם נמצא קבר שלא ברשות בתוך שטח מעבר רבים עיי"ש,כך אפשר אולי שבאם המתפלל עומד בדיוק במקום המעבר שהציבור עובר שם, יתכן שגם כן מותר לקלקלו.