לימוד הלכה – איך כדאי ללמוד?

שאלה:

שלום כבוד הרב, קודם כל אקדים שאני אשכנזי, ברצוני לקבל את עצתו של הרב בנושא לימוד ההלכה
תמיד העיקה לי השאלה האם בלימוד משנ"ב לבד אני מפספס את כל הנו"כ על השו"ע או שהמשנ"ב באמת מביא את כל מי שנצרך להלכה,
וכן מה עדיף להוסיף על המשנ"ב דרשו או פסקי תשובות,
וכן ברצוני לדעת מה החשיבות של לימוד טור בית יוסף וכן מי שכן לומד טור בית יוסף האם כדאי לראות את כל הראשונים בפנים,
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי מאוד לייעץ לך, כיון שזה מאוד תלוי כמה זמן יש לך להקדיש ללימוד זה ומ היכולות הלימודיות שלך. ברור מאליו שאין תחליף ללימוד יסודי של הדברים משורשיהם ועד פרטי ההלכות כל דבר במקורו וכו' עם כל הראיות וכפי שלומדים בכוללי ההלכה החזקים וכו', אבל זה עיסוק לסדרים שלמים ביום. אדם שאין לו להשקיע סדרים שלמים, או שאין לו יכולת לימודית כזו, אני מאוד ממליץ על לימוד טור בית יוסף ואחר כך משנה ברורה עם ביאור הלכה שוער הציון. השילוב הזה של עיון קל בסוגיות וראשונים דרך הבית יוסף ואחר כך לימוד ההלכה למעשה במשנה ברורה, מאפשר ידיעה טובה הרבה יותר מאשר לימוד משנה ברורה לבד במנותק מהיסודות מהם הדינם באו, הוא מאפשר הרבה יותר הבנה וזכרון, וזה יעיל מאוד. לגבי מה להוסיף מפוסקי זמנינו זה מאוד תלוי באלו הלכות מדובר, ככלל יש כמה ספרים טובים, פסקי תשובות על חלקים א-ב, ארחות שבת ושמירת שבת על חלק ג', על חלקים ה-ו יש הרבה ספרים, גם פסקי תשובות וגם ספרי הלכות חג בחג ועוד רבים, למד כפי שאתה מתחבר, וכמובן גם משניות דירשו מוסיפים הרב ידע, רק לזכור שכל הספרים הללו אינם הבסיס ובכל נושא שהוא ממש למעשה אצלך כדאי לבדוק במקור הדברים אם דייקו.

בהצלחה רבה.