לבקש כסף?

שאלה:

שלום הרב,
אני מלמד איזה ילד ממשפחה דתית/ מסורתית.
אנחנו לומדים חצי שעה בזום מידי פעם.
החלטתי לעשות את זה מכל הלב, כדי לקיים את רצון ה' ולהגדיל תורה ולהאדירה.
עכשיו אמא שלו רוצה לתת לי כסף.
מה ההשקפה הנכונה כרגע?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכדאי למסד את זה שיהיה קבוע ולקבל את מה שהיא רוצה לשלם, כך הוא ילמד איתך מן הסתם הרב יותר…

כשאתה לומד מידי פעם בחינם, זה יתפוגג מהר מאוד…

אבל לעשות את זה בעדינות, אל תבקש, אם היא מציעה שוב, תגיד לה שאם היא רוצה לשלם אז אתה מרגיש יותר נכונות להתחייב יותר ואולי כדאי למסד את זה בזמנים קבועים שזה יהיה יותר רציני.

כך היא גם תרגיש שהיא מקבלת תמורה לכסף.

בהצלחה רבה.