שקיות אשפה בשבת

שאלה:

לכבוד הרב,
1. יש שקיות אשפה יחסית רגילות, אבל לאחרונה צריך בשביל לפתוח את השקית אשפה עד הסוף כמו שצריך לעשות מן משיכה מהצדדים (אני חושב שאפשר לדמות את זה אולי לקיווקו שיש בנייר טואלט שרוצים לחתוך, זה לא בדיוק זהה אבל אני חושב שאפשר לקרוא לזה מן משיכה/הפרדה כדי לפתוח את השקית) האם מותר להשתמש בשקית כזאת בשבת כאשר מראש לפני השבת לא פתחנו כמה שקיות כאלו?

2. כאשר לא היינו מוכנים לפני השבת, והיינו זקוקים לשקית אשפה ויש רק סגורה (עם הניילון שצריך לקרוע בעת השימוש הראשוני בלבד של החבילה) האם מותר לפתוח במקרה כזה (כאשר לא מבצעים חיתוך של כיתוב מילים או משהו מבלבד הניילון החיצוני ואת הפרסומת רק מושכים בעדינות את הדבק סלוטפ שדבוק שם כדי לקרוא את הכיתוב בשבת)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. לקרוע אסור, אבל בדרך כלל זה שלם ורק צמוד מחמת החום, וזה מותר לפתוח.

2. יש לקרוע את הניילן בדרך של קלקול ולהוציא ממנו את השקיות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכבוד הרב,
    אז חשוב לדעת שיש מוצר בשוק שלא דבוק מהשמש, אלה ממש יש לו בצדדים מן "הידוק" חזק מכל צד סימטרי לחלוטין שחייב ממש למשוך/"לקרוע" אל מנת לפתוח את השקית (במצב הראשוני השקית היא מרובע קטן, ואחרי הקריעות זה שקית במצב רגיל).