הסכם בניה בין שכנים

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,
יש לי דירה עם גג המיועד לבניה (אני אמור לבנות עליו בעז’’ה בהמשך)
השכן שלי ביקש ממני שאחתום לו שאני מאשר לו לבנות קומה 6 (גג על הגג)
אני מוכן לחתום לו, אבל אני רוצה לבטח את עצמי שלא אנזק.
הבנתי שיש סיכוי שזה יכול לפגוע לי בקבלת היתרי בניה (בגלל שהוא מגביה את החדר מדרגות וזה חוסם את פתחי יציאת העשן, ואמור לעשות חדשים)
אני רוצה להחתים אותו על נוסח כזה רציתי לדעת האם ניסוח תקף הלכתית (ואשמח גם משפטית)

אני פלוני מאשר לך לבנות קומה 6 על דירתך ברחוב/בנין/דירה בתנאי ש:
1. תציג אישור כבאות אש על המבנה
2. הבניה לא תפגע לי בקבלת היתרי בניה (בין בבניה על הגג ובין בהרחבה בדירה הקיימת בקומה 4)
3. אם לצורך קבלת ההיתרים העירייה תדרוש שינוי במבנה אתה מתחייב לבצע אותו.
4. אם יגרם לי נזק מהבניה אתה מתחייב לשאת בו.
5. אתה מתחייב לא להתנגד או למנוע בנייה עתידית שלי.
תודה ושבוע טוב.
תבורכו על האתר הנפלא.

תשובה:

שלום וברכה,

בסעיף 4 להוסיף שמתחייב לשלם כל נזק וגרימת נזק שתהיה על ידי הבנייה או הפועלים, הן נזק ישיר והן נזק עקיף, וכל נזקי גרמא.

סעיף 5 לכתוב אני מתחייב לא להתנגד ולא למנוע בנייה עתידית. ואם יצטרכו את חתימתי עבור אישורי בנייה אני מתחייב לחתום כדי לאשר את הבנייה עבורי.

ולהוסיף ולכתוב: אני הח"מ מתחייב שאם לא אמלא את התנאים הנ"ל אני מתחייב לשלם את התמורה ל…. כדי לסדר את כל התנאים הנ"ל, והחיוב חל מעכשיו ודלא כאסמכתא ודלא כטופסי דשטרא ולא אוכל להיפטר בשום צד ואופן והכל נעשה בבית דין חשוב בקניין המועיל.

בהצלחה.